eTwinning- COMUNITATEA ŞCOLILOR DIN EUROPA

Pentru a doua oara Scoala eTwinning, in anul scolar 2020-2021, titlu care ne onoreaza. 

Participarea scolii noastre la Conferinta scolilor eTwinning, Dublin, 2019 

Conferința s-a desfășurat în perioada 9-11 mai 2019, la Dublin, în Irlanda, iar Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, datorită titlului de Școală eTwinning acordat în 2018, a fost reprezentată de d-na prof. de limba engleză Ducan Dumitra. Pe parcursul celor trei zile ale conferinței, Școlile eTwinning au proiectat imaginea de modele ale universului educației, iar profesorii din acește școli au avut ocazia să relaționeze cu profesori cu preocupări similare din alte țări. Joi, 9 mai, participanții au fost întâmpinați de inspectorul principal Seamus Knox, din partea Departamentului Educației din Irlanda, și de Cécile Le Clercq, funcționar principal responsabil de politici în cadrul Comisiei Europene. Ambii oficiali au vorbit în termeni laudativi despre Școlile eTwinning. Dl. Knox i-a caracterizat pe participanți drept „pionieri”, iar d-na Le Clercq a subliniat importanța rolului pe care îl joacă Școlile eTwinning în demersul de pregătire a profesorilor pentru era digitală. Un discurs extraordinar a fost susținut de Maureen O’Sullivan, membru al parlamentului Republicii Irlanda. Cu această ocazie, d-na O’Sullivan a menționat:“Grație eTwinning, tinerii din zonele rurale au ocazia să interacționeze cu tineri din alte țări (…) eTwinning îi sensibilizează pe tineri în privința egalității dintre bărbați și femei și a siguranței online (…) În sfârșit, d-na O’Sullivan a vorbit despre aportul eTwinning la reducerea riscului de radicalizare în rândul tinerilor, oferindu-le ocazia de a se întâlni și a cunoaște oameni din alte culturi. A doua zi, participanții au avut ocazia de a participa la o serie de ateliere de lucru pe teme precum procesul de conducere comună, susținerea de discursuri publice, colaborarea, competențele interculturale și incluziunea, siguranța online și multe altele. În ultima zi a conferinței, participanții au fost angrenați într-o discuție în plen inovatoare. Davis College a susținut o interesantă sesiune interactivă, cu participarea publicului, în cadrul căreia a descris o zi într-o Școală eTwinning. În urma desfășurării activității și a interacțiunii cu publicul, a devenit clar că eTwinning poate fi folosit pentru a implementa curriculumul, folosind o pedagogie inovatoare și o gamă variată de abordări. Drept rezultat, crește flexibilitatea, iar organizațiile educaționale excelează. În încheierea conferinței, Ronan O’ Sullivan, un ambasador eTwinning entuziast, a vorbit despre Școala eTwinning în acțiune: „Când am descoperit eTwinning, la început, Și v-am văzut zâmbetele, m-a durut Dar în târgul Mallow l-am plantat Unde școala era chin și oftat Și iată, fiecare elev ajuns-a e-laureat”

Prezentarea proiectului „TINERII SI ROMANIA CENTENARA” in cadrul concursului national MADE FOR EUROPE, Cluj Napoca, aprilie 2019 

https://en.calameo.com/read/0054885033a9b140bd018

Rezultatele campaniei pentru elevi și profesori „Diferiți împreună” – eTwinning sărbătorește ziua Europei și celebrează anul Patrimoniului cultural

 

 

Link-uri de acces către programul eTwinning :

  • https://www.etwinning.net/en/pub/index.htm 
  • http://etwinning.ro/ 

Oportunităţi de formare profesională prin programul eTwinning :

  • https://www.etwinning.net/ro/pub/professionaldevelopment.htm 

ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VIDELE-ŞCOALA eTwinning 2018

https://www.etwinning.net/ro/pub/support/2018–2019-etwinning-school-li.htm  

MADE FOR EUROPE 2018 

 

Sâmbătă, 24 martie2018 , la Casa Corpului Didactic Teleorman , s-a desfășurat etapa județeană a concursului „Made for Europe”.La această competiţie au participat 13 școli teleormănene care au prezentat activități , experiențe cu semnificație europeană , proiecte „Erasmus + „ sau „eTwinning”. Școala Gimnazială nr. 2 Videle a fost reprezentată de eleva Pleșea Maria , din clasa a VI-a A , care a prezentat proiectul eTwinning „#eTwinclusion . We all are us. Stop bullying in our school !”, proiect pe care școala noastră îl derulează în acest an școlar în colaborare cu școli din Romania, Italia, Grecia, Bulgaria , Polonia , Republica Moldova. Prestația Mariei a fost una foarte bună , astfel că ea a primit din partea juriului constituit din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman , Premiul de popularitate și Mențiunea 1 . O felicităm pe Maria , precum și pe toți elevii și profesorii implicați în derularea acestui proiect !

SCOALA eTwinning 2018 

In perioada decembrie 2017-martie 2018 , scoala noastra a completat si trimis aplicatia pentru obtinerea titlului de scoala eTwinning . 

Speram sa fie cu noroc ! 

Proiectele noastre :

etw_certificate_116089_ro

etw_qualitylabel_79272_ro

etw_pupilcertificate_79272_ro

etw_certificate_117517_ro

etw_qualitylabel_83048_ro

etw_pupilcertificate_83048_ro

etw_certificate_122712_ro

etw_europeanqualitylabel_80124_ro

etw_qualitylabel_80124_ro

etw_pupilcertificate_80124_ro

etw_certificate_124243_ro

etw_certificate_130634_ro

etw_certificate_133984_ro

etw_qualitylabel_91314_ro

etw_pupilcertificate_91314_ro

etw_certificate_135308_ro

etw_certificate_135683_ro

etw_qualitylabel_111556_ro

etw_pupilcertificate_111556_ro